Cei mai multi dintre agricultorii din Romania au inceput in urma cu cativa ani sa foloseasca folii de mulcire. Acum nu si-ar mai imagina cum ar fi sa nu foloseasca acest tip de folie pentru diversele lor culturi.
Acest articol este dedicat foliei de mulcire. Va aduce la cunostinta o multime de informatii in ceea ce priveste acest tip de folie. Cel mai important insa, este faptul ca va prezinta pe scurt cele mai importante beneficii ale sale.
Daca pana in clipa de fata inca nu ati folosit acest tip de folie, ar trebui sa cititi articolul cu mare atentie. Informatiile de mai jos va pot ajuta sa intelegeti de ce aveti si dvs. nevoie de acest tip de folie.
Folie mulcire: Beneficii semnificative
Agricultorii si fermierii care folosesc acest tip de folie se bucura de foarte multe avantaje. In primul rand, mentionam faptul ca aceasta folie este ideala dat fiind faptul ca le ofera plantelor protectie. Impotriva cui? Impotriva bolilor daunatoare si chiar si impotriva diverselor insecte care le-ar putea dauna.
Folia de mulcire este deosebit de utila si dat fiind faptul ca permite ca pamantul sa aiba o foarte buna umiditate. Umiditatea va fi practic pastrata in pamant iar plantele de sub folia de mulcire vor avea in permanenta cantitatea de apa de care au nevoie pentru a se dezvolta.
Folosirea foliei de mulcire reprezinta solutia ideala pentru agricultori si deoarece pastreaza in sol ingrasamantul. Practic datorita folosirii acestui tip de folie nu mai exista pierderi ale ingrasamantului care sa fie cauzate de scurgerea acestuia.
Vor fi de asemenea micsorate in mod considerabil sansele de a fi taiate radacinile plantelor la sapat. Acest risc este foarte mare in momentul in care nu se foloseste folie de mulcire.
De asemenea, utilizarea foliei de mulcire ajuta legumele sa nu atinga solul. Acesta este un mare avantaj dat fiind faptul ca astfel sunt mereu curate si prospetimea lor va fi de lunga durata.
Folosind folie de mulcire, agricultorii nu vor mai avea cheltuieli la fel de mari. Nu va mai fi nevoie sa foloseasca erbicire, nu vor mai plati forta de munca pentru eliminarea buruienilor, etc. Si de ce sa nu recunoastem, astfel culturile vor arata mult mai bine.
De retinut
Atunci cand se doreste achizitia foliei de mulcire, se poate face alegerea in functie de culoarea foliei. Exista folie mulcire neagra, care de obicei este si cea mai ieftina. Aceasta ridica temperatura din sol cu pana la 5 grade Celsius.
Exista insa si folie de mulcire de culoare rosie, ideala pentru cultura rosiilor si care conform studiilor ofera o productivitate cu pana la 20% mai mare. Exista folie de mulcire de culoare albastra, ideala pentru culturile pepenilor sau a castravetilor.
Folia de mulcire argintie este potrivita pentru a tine la distanta afidele sau musculita alba. Exista si folii de mulcire de culoare maro sau verde. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de folii fotoselective.